Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

Ключовий законопроєкт №5655 щодо реформи містобудування готується до другого читання, — Наталія Козловська

Новини Асоціації → 2021 → 10.2021 → Ключовий законопроєкт №5655 щодо реформи містобудування готується до другого читання, — Наталія Козловська

Ключовий законопроєкт №5655До другого читання готується один із ключових законопроєктів реформи містобудування - №5655. Наразі у Комітеті ведеться робота над внесенням необхідних правок. Про це під час пресконференції "Екватор реформи містобудування: актуальна ситуація та перспективи" повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська. Очікується, що Верховна Рада України розгляне документ незабаром. 

«Реформа містобудування базується на трьох ключових принципах: цифровізація, жорсткий контроль за незаконними забудовами та підвищення відповідальності за порушення у будівельній сфері всіх учасників процесу. Також триває робота над осучасненням державних будівельних норм. Водночас одним із ключових законопроєктів реформи є №5655 - документ наразі готується до другого читання у Верховній Раді. Триває внесення поправок, які дозволять отримати максимально якісний документ», - наголосила Наталія Козловська. 

Заступниця Міністра зауважила, що фахівці НАЗК також вже надали рекомендації щодо вдосконалення законопроєкту. 

«Ми продовжуємо співпрацю з профільним комітетом парламенту, аби зробити  цей законопроєкт максимально прозорим. НАЗК рекомендувала внести правки у 5 пунктів, усі вони обов'язково будуть враховані. Водночас, триває максимальна цифровізація процесів у будівельній сфері», - зазначила  Наталія Козловська. 

Народна депутатка і голова Координаційної ради з вирішення проблемних питань у сфері містобудування Олена Шуляк додала: «Розробка законопроєкту пройшла великий шлях, попереду - доопрацювання до другого читання. Зокрема, внесення правок, на які звернуло увагу НАЗК. Для нас було важливо, щоб проєкт опрацювали фахівці із запобігання корупції, аби забезпечити максимальну прозорість усіх процесів. Усі зауваження будуть враховані».

У заході взяли участь представники чотирьох Міністерств: заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська, заступник Міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб, заступник Міністра юстиції з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов, заступник Міністра інфраструктури Мустафа Найєм та заступниця голови комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Олена Мошенець.

Нагадаємо, з 15 вересня припинила роботу Державна архітектурно-будівельна інспекція, а з 16 вересня розпочав роботу новий орган - Державна інспекція архітектури та містобудування.



Другие новости и события

Прийняття в експлуатацію об’єктів інспекторами ДІАМ здійснюється в межах трьох днів, раніше цей процес займав три місяці, — Олексій ЧернишовПрийняття в експлуатацію об’єктів інспекторами ДІАМ здійснюється в межах трьох днів, раніше цей процес займав три місяці, — Олексій Чернишов // 26.10.2021
Інспектори Державної інспекції архітектури та містобудування розглядають документацію та виїжджають на перевірку об’єктів перед прийняттям їх в експлуатацію у межах трьох днів

Вітаємо з днем ​​народження керуючого ТДВ «Спецбуд-3» В. С. Ганжу!Вітаємо з днем ​​народження керуючого ТДВ «Спецбуд-3» В. С. Ганжу! // 19.10.2021
Шановний Віталію Степановичу!

Професіоналізмом, досвідом, енергійністю, творчим підходом до справи, умінням брати на себе відповідальність, Ви завоювали авторитет серед колег і партнерів.

Бажаємо Вам здійснення усіх Ваших планів і задумів, міцного здоров'я, щастя, родинного тепла і благополуччя!

ЩОДО БЕЗСТРОКОВОСТІ ЛІЦЕНЗІЇЩОДО БЕЗСТРОКОВОСТІ ЛІЦЕНЗІЇ // 13.10.2021
Як повідомила Заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська, в ході ВИЇЗНОГО РОЗШИРЕНОГО ЗАСІДАННЯ РАДИ ДИРЕКТОРІВ КБУ у місті Харків одним із питань, що зараз турбує галузь є ліцензування.

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО