Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

МІНРЕГІОН ПРЕЗЕНТУВАВ ЗАКОНОПРОЄКТ ПРО КОМПЛЕКСНУ РЕКОНСТРУКЦІЮ ЗАСТАРІЛОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ

Новини Асоціації → 2021 → 07.2021 → МІНРЕГІОН ПРЕЗЕНТУВАВ ЗАКОНОПРОЄКТ ПРО КОМПЛЕКСНУ РЕКОНСТРУКЦІЮ ЗАСТАРІЛОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ

МІНРЕГІОН ПРЕЗЕНТУВАВ ЗАКОНОПРОЄКТ17 червня Мінрегіон презентував законопроєкт про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду. Презентація відбулася в онлайн режимі з подальшим обговоренням у колі експертів.

«Нашими колегами спільно з експертним середовищем здійснено відповідне напрацювання пропозицій. На нашу думку, даний законопроєкт допоможе органам місцевого самоврядування реалізувати свої бажання щодо реконструкції існуючого застарілого фонду»,- зазначила Заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська під час он-лайн презентації.

Вона наголосила, що наразі законопроєкт погоджено з усіма центральними органами виконавчої влади та проведені консультації з представники органами місцевого самоврядування.

Основні засади проєкту закону.

КОМПЕТЕНЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ: інвентаризація; рішення щодо віднесення об'єктів до застарілого житлового фонду; розробка ДПТ; маневрений житловий фонд: створюється ОМС та/або забудовником-інвестором; Програма реконструкції має міститти черговість реконструкції.

СКЛАДОВІ ПРОГРАМИ РЕКОНСТРУКЦІЇ: Конкурс на визначення інвестора; Договір з джерелами фінансування; Будівництво стартового житлового будинку; Прийняття в експлуатацію: закінчення будівництва, повернення власників приміщень.

МОЖЛИВІ ВИДИ ФІНАНСУВАННЯ: державний та/або місцевий бюджет; інвестор-забудовник; підприємства та організації; цільові житлові фонди.

Президент КБУ Лев Парцхаладзе зазначив, що Конфедерація підтримує концепцію, закладену в законопроєкті та наголосив про необхідність врахування ризиків: врегулювання питання згоди власників та визначення коефіцієнтів відшкодування за старе житло.

«Це досить непросте питання! Перша рекомендація, щоб місцеві органи влади підключились до дискусії. В даному законопроєкті є гарна ініціатива, що стосується 75% згоди власників, однак необхідно детально опрацювати це питання, щоб не допустити порушення прав громадян. Крім того, повноваження визначення коефіцієнта відшкодування за старе житло - я пропоную передати органам місцевого самоврядування. Так як раніше запропоновані коефіцієнти компенсації повинні бути економічно обґрунтовані. Ми будемо цей законопроект підтримувати!»

Окремими проблемними питаннями є відселення мешканців квартир, якщо має місце обтяження майнових прав, а також відселення неповнолітніх. На важливості зазначених проблематик наголосив виконавчий директор КБУ Александр Червак.



Другие новости и события

Підготовка законопроєкту про посилення відповідальності у сфері містобудування – на завершальній стадіїПідготовка законопроєкту про посилення відповідальності у сфері містобудування – на завершальній стадії // 22.07.2021
У Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності відбулось чергове засідання Робочої групи з підготовки законопроєкту щодо посилення кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Поздравляем с днем рождения директора ООО «Спецгазстрой» Л.Б. Либермана!Поздравляем с днем рождения директора ООО «Спецгазстрой» Л.Б. Либермана! // 21.07.2021
Уважаемый Леонид Борисович!

Знаем и ценим Вас как компетентного, энергичного, грамотного специалиста, яркую и целеустремленную личность, одного из самых деятельных участников нашей Ассоциации.

Желаем Вам счастья, семейного тепла и благополучия, неугасаемого оптимизма и вдохновения, воплощения всех Ваших профессиональных и творческих планов! Пусть в Вашей жизни будет как можно больше приятных событий и радостных дней!

Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600 // 15.07.2021
Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600, яким пропонується введення ПДВ для кінцевого покупця при продажі квартири та збільшення прибуткового податку з 5% до 18% на третю і наступні угоди з квартирами.

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО