Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

ДІАМ — орган державного ринкового нагляду за якістю будівельної продукції — рішення Уряду

Новини Асоціації → 2021 → 06.2021 → ДІАМ — орган державного ринкового нагляду за якістю будівельної продукції — рішення Уряду

ДІАМУряд визначив Державну інспекцію архітектури та містобудування України (ДІАМ) органом державного ринкового нагляду за будівельною продукцією. У такий спосіб держава забезпечує захист українського ринку від недоброякісної та фальсифікованої будівельної продукції. Про це заявив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Відповідний проєкт постанови, розроблений Мінрегіоном, схвалено на засіданні Кабінету Міністрів України.

«Відтепер держава забезпечить захист внутрішнього ринку від недоброякісної, фальсифікованої будівельної продукції. Це дасть змогу створити на ринку України умови чесної конкуренції та захистити споживачів від небезпечної продукції», - наголосив Олексій Чернишов.

Міністр підкреслив, що задачі державного ринкового нагляду за будівельною продукцією та державного архітектурно-будівельного контролю є взаємопов'язаними. Поєднання цих функцій в одному органі в межах реформи містобудування дозволить якісно виконувати зазначену функцію.

У більшості країн світу, зокрема, в ЄС, ринковий контроль за будівельною продукцією має окреме регулювання. 

Для забезпечення ефективного державного ринкового нагляду у цій сфері відповідний орган повинен мати ресурси: матеріально-технічну базу, зокрема, сучасні випробувальні лабораторії та висококваліфікованих фахівців саме будівельного профілю, які розуміють взаємозв'язок між виробничими процесами, характеристиками продукції та вимогами до об'єктів будівництва.



Другие новости и события

Поздравляем с днём рождения первого заместителя председателя Совета Ассоциации "Региональное строительство" И.В. Белецкого!Поздравляем с днём рождения первого заместителя председателя Совета Ассоциации "Региональное строительство" И.В. Белецкого! // 24.06.2021
Уважаемый Игорь Васильевич!

Знаем Вас как системного руководителя, настоящего профессионала, отзывчивого, доброжелательного и порядочного человека, который отдает свои силы и энергию любимому делу и активно участвует в работе нашей Ассоциации.

Желаем Вам счастья, крепкого здоровья, благополучия, новых достижений и успешной реализации Ваших планов! Пусть всегда и во всём сопутствует Вам удача!

Наталія Козловська: цьогоріч ДБН з інклюзивності буде затверджено у новій редакціїНаталія Козловська: цьогоріч ДБН з інклюзивності буде затверджено у новій редакції // 04.06.2021
Міністерство розвитку громад та територій планує затвердити оновлені державні будівельні норми щодо обов’язкового створення безбар’єрного простору в Україні для маломобільних груп населення до кінця 2021 року.

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО