Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

Мінрегіон презентував плани щодо впровадження ВІМ-технологій на 2021 рік

Новини Асоціації → 2021 → 05.2021 → Мінрегіон презентував плани щодо впровадження ВІМ-технологій на 2021 рік

МінрегіонМінрегіон оновить нормативні вимоги щодо проєктування об'єктів відповідно до сучасних потреб будівельної галузі. Зокрема, йдеться про використання ВІМ-технологій. Про це повідомила в.о. генерального директора департаменту технічного регулювання у будівництві Міністерства розвитку громад та територій України Олена Воскобійник.

«Будівельна галузь, на жаль, наразі має невисокий рівень цифровізації, що не відповідає вимогам сучасності. В Україні BIM-технології вже застосовують у своїй діяльності окремі організації. Проте системне їх впровадження потребує державного регулювання, зокрема, створення необхідної нормативної бази», - зазначила Олена Воскобійник. 

Відтак, у Мінрегіоні розпочато розробку близько 20 національних стандартів, що мають забезпечити впровадження ВІМ-технологій. На черзі - підготовка нового національного класифікатора об'єктів містобудування, благоустрою, будівель і споруд (на заміну державного класифікатора будівель і споруд ДК 018-2000). 

Також до кінця 2021 року має бути розроблений проєкт змін до основного документа, що встановлює вимоги до складу та змісту проєктної документації на будівництво об'єктів. Йдеться про проєкт Змін №2 ДБН А.2.2-3:2014 «Склад та зміст проектної документації на будівництво».

Водночас у Міністерстві планують напрацьовувати низку змін до нормативно-правових актів щодо правового регулювання застосування BIM-технологій у будівництві. Також розробляються зміни до Порядку розроблення проєктної документації на будівництво об'єктів.

Довідка

Будівельне інформаційне моделювання (Building Information Modelling, BIM) - це новий підхід у використанні цифрової інформації шляхом створення та управління інформаційними моделями (BIM-моделями) об'єктів будівництва, що містять цифрове представлення їх фізичних та функціональних властивостей та використовуються на всіх етапах "життєвого циклу" будівель та споруд: проєктуванні, будівництві та експлуатації.



Другие новости и события

ПІДСУМКИ ДРУГОГО ІПОТЕЧНОГО ФОРУМУПІДСУМКИ ДРУГОГО ІПОТЕЧНОГО ФОРУМУ // 02.06.2021
У рамках Форуму було обговорено проблематику іпотечного кредитування в Україні та надано пропозиції щодо подальших кроків по усуненню недоліків у державних програмах

У Комітеті ВРУ обговорили законопроєкт щодо реформування сфери містобудуванняУ Комітеті ВРУ обговорили законопроєкт щодо реформування сфери містобудування // 02.06.2021
У Комітеті Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відбулось чергове засідання Робочої групи з доопрацювання законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудування».

Містобудівні кадастри місцевого рівня будуть отримувати дані автоматичноМістобудівні кадастри місцевого рівня будуть отримувати дані автоматично // 02.06.2021
Відсьогодні дані у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) будуть автоматично передаватись до містобудівних кадастрів.

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО