Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

Звернення до членів Асоціації «Регіональне будівництво»

Новини Асоціації → 2013 → 12.2013 → Звернення до членів Асоціації «Регіональне будівництво»

З 01.01.2013 р. набули чинності зміни щодо плати за приєднання електроустановок до електричних мереж (Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій» від 22.06.2012 № 5021-VI).

Зазначений Закон негативно позначився на роботі будівельного комплексу.

Звернення до членів Асоціації «Регіональне будівництво»Так, даним Законом передбачається, що забудовник надає поворотну фінансову допомогу суб'єкту господарювання, який здійснює підприємницьку діяльність з передачі електричної енергії, тобто фактично змушуючи будівельні організації безвідсотково кредитувати приватні підприємства для їх розвитку.

При цьому розмір інвестицій у розвиток мереж самостійно визначається монополістом, він не прив'язаний до потужності, яка необхідна забудовнику.

Окрім того, в будівельній галузі склалися умови за яких існує залежність будівельних організацій від монополіста в питаннях, пов'язаних з укладанням договорів на користування електроенергією з власниками квартир.

За аналізом нормативно-правових актів, що регулюють діяльність енергопостачальних організацій, у багатоквартирному будинку енергопостачальник має укладати договори з кожним наймачем (власником) квартири.

Однак, на практиці, після прийняття житлового будинку в експлуатацію та підключення до інженерних мереж, що належать будівельній організації, енергопостачальник здійснює поставку електроенергії споживачам (мешканцям квартир) за підставі існуючого договору між забудовником та енергопостачальником.

Такі умови призводять до вкрай негативних наслідків для господарської діяльності будівельних організацій. Будівельна компанія платить за поставку електроенергії власникам квартир за різдрібним промисловим тарифом, в результаті чого компанії несуть суттєві збитки.

Окрім того, у зв'язку з прийняттям Постанов НКРЕ №75, 76, 77 від 24.03.2013р. створено монопольне право на ринку будівництва газових мереж для газових та газотранспортних підприємств, що призвело до втрати спеціалізованими підприємствами з газифікації, які працюють по 30-40 років, можливості на умовах вільного доступу брати участь у тендерах на будівництво об'єктів газифікації.

Вважаємо, що для досягнення позитивних змін в будівельній галузі, необхідно розробити та прийняти законодавчі акти, спрямовані на оптимальне узгодження інтересів суб'єктів господарювання з постачання електроенергії та забудовників.

З метою підготовки пропозицій до діючих законодавчих актів в сфері регулювання умов приєднання та підключення об'єктів забудовника до електричних та газових мереж енергопостачальних організацій просимо вас, шановні члени Асоціації, надати до виконавчої дирекції перелік проблемних питань, які виникають у вказаних правовідносинах, для подальшого аналізу та розроблення пропозицій щодо внесення змін до законодавства.

Генеральний директор Асоціації
«Регіональне будівництво» В.М. Бабенко



Другие новости и события

Ассоциация «Региональное строительство» поздравляет с Новым годом и Рождеством Христовым!Ассоциация «Региональное строительство» поздравляет с Новым годом и Рождеством Христовым! // 27.12.2013
Уважаемые коллеги, дорогие харьковчане!

Ассоциация «Региональное строительство» поздравляет вас с наступающим Новым годом и Рождеством! Пусть окна ваших домов светятся теплом и покоем, любовью и согласием. Пусть Ваш труд ценится по достоинству, а ваши дела приносят добро и пользу людям. Желаем вам крепкого здоровья, благополучия и исполнения наилучших пожеланий. Счастья Вам, добра, хорошего настроения и веселых праздников!

Состоялось заседание Совета Ассоциации «Региональное строительство»Состоялось заседание Совета Ассоциации «Региональное строительство» // 25.12.2013
Во вторник, 24 октября, состоялось очередное заседание Совета Ассоциации «Региональное строительство», на котором были рассмотрены и утверждены основные направления деятельности.

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО