Ассоциация "Региональное строительство"
UA | RU | EN
 Главная
Ассоциация
Деятельность
Все новости
Пресс-центр
Контакты

Наталія Козловська: В основі реформи містобудування — посилена відповідальність усіх учасників процесу будівництва

Новости Ассоциации → 2021 → 07.2021 → Наталія Козловська: В основі реформи містобудування — посилена відповідальність усіх учасників процесу будівництва

Наталія КозловськаРеформа архітектурно-містобудівного контролю базується на трьох принципах: цифровізація, жорсткий контроль за незаконними забудовами та підвищення відповідальності всіх учасників. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська у своїй колонці «Чим відрізняється ДІАМ від ДАБІ, або як вдвічі збільшити інвестиції у будівельну галузь».

«Реалізувати реформу містобудівної сфери багатьом здавалося надскладним завданням, проте коли є запит суспільства і політична воля, немає нічого неможливого. У грудні 2020 року постановою Кабінету Міністрів була створена Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ)», - зауважила Наталія Козловська. 

За її словами, повноцінному функціонуванню ДІАМ має передувати ухвалення нового Закону про реформу архітектурно-будівельного контролю. У Мінрегіоні розробили та погодили концепцію законопроєкту  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного регулювання у сфері містобудування». Його прийняття дозволить запровадити нову прогресивну модель державного управління у цій сфері. У підготовці документу взяли участь народні депутати, профільний комітет Верховної Ради, Конфедерація будівельників України, Офіс простих рішень і результатів, Асоціація міст України та представники ринку. 11 червня цей законопроєкт було зареєстровано у Верховній Раді.

«Завдяки реформі містобудівна галузь має стати інвестиційно привабливою, прозорою і надійною. Йдеться про колосальний економічний двигун для всієї країни», - наголосила Наталія Козловська. 

Нагадаємо, раніше Міністр Олексій Чернишов повідомив, що у Мінрегіоні підписали тристоронній Меморандум між Міністерством, ДІАМ та НАБУ щодо перевірки майбутніх співробітників Державної інспекції архітектури та містобудування на доброчесність.



Другие новости и события

Підготовка законопроєкту про посилення відповідальності у сфері містобудування – на завершальній стадіїПідготовка законопроєкту про посилення відповідальності у сфері містобудування – на завершальній стадії // 22.07.2021
У Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності відбулось чергове засідання Робочої групи з підготовки законопроєкту щодо посилення кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Поздравляем с днем рождения директора ООО «Спецгазстрой» Л.Б. Либермана!Поздравляем с днем рождения директора ООО «Спецгазстрой» Л.Б. Либермана! // 21.07.2021
Уважаемый Леонид Борисович!

Знаем и ценим Вас как компетентного, энергичного, грамотного специалиста, яркую и целеустремленную личность, одного из самых деятельных участников нашей Ассоциации.

Желаем Вам счастья, семейного тепла и благополучия, неугасаемого оптимизма и вдохновения, воплощения всех Ваших профессиональных и творческих планов! Пусть в Вашей жизни будет как можно больше приятных событий и радостных дней!

Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600 // 15.07.2021
Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600, яким пропонується введення ПДВ для кінцевого покупця при продажі квартири та збільшення прибуткового податку з 5% до 18% на третю і наступні угоди з квартирами.

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО