Association "Regional Construction"
UA | RU | EN
 Home
Association
Activity
All News
Press Center
Contacts

Наталія Козловська: Мінрегіон працює над переведенням державних стандартів з ціноутворення у будівництві

News of the Association → 2021 → 07.2021 → Наталія Козловська: Мінрегіон працює над переведенням державних стандартів з ціноутворення у будівництві

Мінрегіон працює над переведенням державних стандартів з ціноутворення у будівництвіМінрегіон активно імплементує Закон України «Про ціни та ціноутворення». Зокрема, йдеться про переведення ресурсних елементних кошторисних норм у статус кошторисних норм України. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська на засіданні Секції «Ціноутворення, економіки та організації будівництва» Науково-технічної ради Мінрегіону.

«Загалом маємо прийняти близько 150 кошторисних норм з ціноутворення у будівництві. Зокрема, 15 червня підписано наказ Мінрегіону, яким затверджені 22 збірники кошторисних норм щодо ремонтно-будівельних робіт та експлуатації будівельних машин і механізмів. Найближчим часом плануємо затвердити збірники норм на будівельні роботи», - повідомила Наталія Козловська.

Також заступниця Міністра зазначила, що на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про стандартизацію» Мінрегіон розробив Порядки щодо застосування кошторисних норм та нормативів з ціноутворення при визначенні вартості будівництва та щодо застосування кошторисних норм та нормативів з ціноутворення при визначенні вартості проєктних, науково-проєктних, вишукувальних робіт та експертизи проєктної документації на будівництво.

«Ці Порядки вже пройшли погодження з центральними органами виконавчої влади і наразі готуються до направлення до Мін'юсту на державну реєстрацію, після чого їх буде опубліковано на сайті Мінрегіону», - зауважила Наталія Козловська.

Учасники Секції підтримали пропозицію Мінрегіону, що до моменту затвердження цих Порядків, визначення вартості будівництва, вартості проєктних, науково-проєктних, вишукувальних робіт та експертизи проєктної документації на будівництво здійснюватиметься з використанням чинних Правил визначення вартості будівництва (ДСТУ Б Д.1.1-1:2013) та Правил визначення вартості проєктно-вишукувальних робіт та експертизи проєктної документації на будівництво (ДСТУ Б Д.1.1-7:2013), а також  ресурсних елементних кошторисних норм на відповідні види будівельних робіт. Рішення про це буде затверджено президією Науково-технічної ради Мінрегіону.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив, що Уряд прийняв постанову, яка створює умови для контролю за якістю та безпекою будівельної продукції.



Другие новости и события

Підготовка законопроєкту про посилення відповідальності у сфері містобудування – на завершальній стадіїПідготовка законопроєкту про посилення відповідальності у сфері містобудування – на завершальній стадії // 22.07.2021
У Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності відбулось чергове засідання Робочої групи з підготовки законопроєкту щодо посилення кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Поздравляем с днем рождения директора ООО «Спецгазстрой» Л.Б. Либермана!Поздравляем с днем рождения директора ООО «Спецгазстрой» Л.Б. Либермана! // 21.07.2021
Уважаемый Леонид Борисович!

Знаем и ценим Вас как компетентного, энергичного, грамотного специалиста, яркую и целеустремленную личность, одного из самых деятельных участников нашей Ассоциации.

Желаем Вам счастья, семейного тепла и благополучия, неугасаемого оптимизма и вдохновения, воплощения всех Ваших профессиональных и творческих планов! Пусть в Вашей жизни будет как можно больше приятных событий и радостных дней!

Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600 // 15.07.2021
Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600, яким пропонується введення ПДВ для кінцевого покупця при продажі квартири та збільшення прибуткового податку з 5% до 18% на третю і наступні угоди з квартирами.

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО