Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

Засідання Генасамблеї Федерації європейської будівельної промисловості (FIEC), що відбулось 12 травня 2023 року у Римі.

Новини Асоціації → 2023 → 05.2023 → Засідання Генасамблеї Федерації європейської будівельної промисловості (FIEC), що відбулось 12 травня 2023 року у Римі.

12 травня 2023 року у Римі відбулось засідання Генасамблеї Федерації європейської будівельної промисловості (FIEC), яка об'єднує 32 країни.

 Від Конфедерації будівельників України, як єдиного представника України, взяв участь у засіданні виконавчий директор КБУ Олександр Червак.

 Зокрема, учасники обговорили наступне:

●     місце проведення наступного засідання Генасамблеї FIEC;

●     обрання Першого віцепрезидента FIEC;

●     організаційні питання FIEC;

●     спільний Маніфест з нагоди виборів у Європейському Союзі 2024;

●     звітність про діяльність робочої (цільової) групи FIEC-EIC "Україна", яка була створена з ініціативи КБУ;

●     інше.

 Президент FIEC Філіп Кремптон повідомив про обрання представника італійського члена-федерації ANCE (Associazione Nazionale Costruttori Edili - Асоціації національних будівельників Італії) П'єро Петрукко новим Першим віцепрезидентом FIEC, що раніше був висунутим на посаду Керівним комітетом FIEC.

 "Для мене це важливо та символічно, адже зараз ми зустрілись в Римі. Наступні роки зазнають деякого впливу на рівні Європи. Вважаю, що ми маємо розглядати, зокрема, такі теми в подальшій роботі: електроенергетика та екологічний підхід, розвиток ринку, а також відбудова України. Це буде величезним викликом та одночасно можливостями для європейських компаній в майбутньому", - зазначив П'єро Петрукко.

 Партнери FIEC, представники організацій EIC, CICA та EFFC повідомили про плани співпраці та на чому акцентуватиметься подальша робота. Це зокрема, питання постійної комунікації з Європейською Комісією, розроблення Маніфесту до виборів ЄС 2024, підходу до державних закупівель, технічної сталості, викиду вуглецю тощо.

 Були обговорені результати проведення Конференції EIC GA 27-28 квітня (Вісбаден) та анонсовано Конференції CICA 24-26 травня (Асунсьйон) та 7-8 грудня (Париж).

 Крім того, учасники засідання обговорили питання допомоги України.

 Кетіл Тонінг, Голова цільової (робочої) групи "Україна" вкотре наголосив, що FIEC засуджує російську агресію проти України: "Ми хочемо, щоб українці якомога швидше жили мирно та без страху".

 Завдяки створенню такої робочої групи, FIEC має "голос" щодо відбудови. За словами пана Кетіла, група має три основні мети: відстежувати, розвивати та надавати координований підхід для зусиль відбудови України. Наразі вже напрацьовано декілька ініціатив.

 У лютому 2023 року за підтримки FIEC відбувся RECOVERY CONSTRUCTION FORUM (Варшава, Польща) в рамках виставки ReBuild Ukraine, який організовувала Конфедерація будівельників України разом з виставковим партнером Premier Expo. Захід об'єднав представників іноземних урядів, установ Європейського Союзу, постачальників, виробників будматеріалів та багато інших. Наступний RECOVERY CONSTRUCTION FORUM 2.0 відбудеться вже у листопаді поточного року.

 Водночас FIEC разом з EIC підготували та оприлюднили Проєкт рекомендацій щодо майбутньої відбудови України.

 "Ми наполягаємо, щоб відбудова відбувалася якомога швидше, аби допомогти переміщеним сім'ям та повернути економіку України до довоєнного стану. Місцеві компанії мають також долучатися до зусиль щодо відновлення. Водночас, так як Україна зараз на шляху до вступу в ЄС, будівництво має відбуватися відповідно до європейських рекомендацій. Також українські органи влади, інституції ЄС, банки повинні відігравати важливу роль в процесі відновлення", - пояснив Голова цільової (робочої) групи "Україна".

 Резюмуючи виступ Кетіл Тонінг наголосив, що FIEC й надалі продовжить активно допомагати Україні в зусиллях щодо відбудови країни і плідно співпрацюватиме з КБУ для консолідації спільних зусиль.

 Олександр Червак поінформував учасників засідання, що 11 травня 2023 року в Києві Конфедерація будівельників Україна та Медіагрупа DMNTR "Дім та інтер'єр" провели великий архітектурно-будівельний BUSINESS FORUM, який об'єднав понад 4000 осіб.  Учасники форуму обговорили проблеми, фінансування та проєкти відновлення.

 Виконавчий директор КБУ подякував керівництву FIEC, європейському будівельному бізнесу за надану підтримку та повідомив, що в листопаді цього року у Варшаві КБУ планує провести разом з партнерами RECOVERY CONSTRUCTION FORUM 2.0 та зазначив: "Для ефективного та конструктивного діалогу, отримання конкретних відповідей були б вдячні, якби члени FIEC надали перелік питань, які цікавлять іноземний бізнес".

 Доменіко Кампогранде, генеральний директор FIEC наголосив на важливості живих зустрічей та висловив сподівання, що вже найближчим часом відбудеться зустріч в Києві.

 Наступне засідання Генасамблеї FIEC відбудеться 7 грудня 2023 року у Парижі.

 

ПЕРЕМОЖЕМО І ВСЕ ВІДБУДУЄМО!

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

СЛАВА УКРАЇНІ!



Другие новости и события

Прес-реліз архітектурно-будівельного BUSINESS FORUM // 23.05.2023
Прес-реліз архітектурно-будівельного BUSINESS FORUM «Відбудова країни. Стратегія змін для архітекторів, девелоперів та забудовників», що відбувся 11 травня 2023 року у м. Київ.

Вітаємо із днем ​​народження голову наглядової ради ТОВ «Строй Інжінірінг Девелопмент» Савина Євгена Євгеновича // 16.05.2023
Шановний Євгене Євгеновичу!

Вітаємо Вас із днем ​​народження! Бажаємо Вам міцного здоров'я, особистого щастя, миру, благополуччя, невичерпної енергії та нових професійних успіхів.

Нехай Вас завжди оточує тепло сердець, добро та взаєморозуміння.

Асоціація "Регіональне будівництво"

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО