Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

Як запровадити європейські правила контролю якості та безпечності будівельної продукції в Україні: BRDO опублікували Зелену книгу

Новини Асоціації → 2021 → 11.2021 → Як запровадити європейські правила контролю якості та безпечності будівельної продукції в Україні: BRDO опублікували Зелену книгу

01 січня 2023 року Україна імплементує в національне законодавство Регламент (ЄС) №305/2011 Закон України «Про надання будівельної продукції на ринку».

Цей документ, зокрема, встановлює гармонізовані умови для розміщення будівельної продукції на ринку.

Що зміниться на українському ринку будівельної продукції?

За оцінками Єврокомісії, гармонізовані європейські стандарти, які є одним із фундаментів змін, охоплюють близько 75-80% всієї будівельної продукції. І саме на таку частку найважливішої будівельної продукції, як-от цемент, будівельні суміші, вікна, розповсюджуватиметься правило обов'язкового декларування показників продукції.

Якщо виробник задекларує відповідність своєї продукції європейським стандартам, він нестиме повну відповідальність за цю інформацію. А споживач не лише отримуватиме повну інформацію про виробника, постачальника та про склад та якість будівельної продукції, а й зможе швидко перевірити її достовірність. Внаслідок цього можна буде зменшити кількість неякісної будівельної продукції на ринку і покращити ринковий нагляд.

 Як швидко й ефективно імплементувати європейські правила в українські реалії будівельного ринку?

 Щоб цей процес прискорити, експерти Офіс ефективного регулювання BRDO розробили Зелену книгу «Системний перегляд якості державного регулювання надання будівельної продукції на ринок», яка містить:

  • аналіз процесу надання будівельної продукції на ринку;
  • особливості регулювання ринку;
  • аналіз досвіду Європейського Союзу та країн, які визнали ефективність Регламенту 305;
  • аналіз проблем та ризиків на ринку, а також пропозиції щодо їх вирішення.

 Окрім цього, у дослідженні є методологічні рекомендації щодо ефективного впровадження Закону України «Про надання будівельної продукції на ринку», які стануть у нагоді як державним органам з формування політики, так і представникам будівельної індустрії.    

 Зелену книгу можна прочитати за посиланням:

regulation.gov.ua



Другие новости и события

Вітаємо із днем ​​народження засновника компанії ТОВ "Новаторбуд" І.В. ТкаченкаВітаємо із днем ​​народження засновника компанії ТОВ "Новаторбуд" І.В. Ткаченка // 30.11.2021
Шановний Ігорю В'ячеславовичу!

Вітаємо Вас із днем ​​народження! Бажаємо Вам міцного здоров'я, особистого щастя, миру, благополуччя, невичерпної енергії та нових професійних успіхів.

Нехай Вас завжди оточує тепло сердець, добро та взаєморозуміння.

Наталія Козловська: В Україні мають провести інвентаризацію «довгобудів»Наталія Козловська: В Україні мають провести інвентаризацію «довгобудів» // 29.11.2021
Урядовий комітет з питань економічної, фінансової політики, паливно-енергетичного комплексу, розвитку громад і територій та захисту довкілля підтримав проєкт постанови «Деякі питання формування переліку об’єктів житлового будівництва, що не прийняті в експлуатацію», розроблений Мінрегіоном.

Пропозиції до законопроєкту "Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому" (№5091) // 25.11.2021
01 листопада відбулось обговорення законопроєкту «Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому» (№5091) в рамках засідання Комітету КБУ з питань фінансової, банківської й інвестиційної діяльності.

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО