Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

ЩОДО БЕЗСТРОКОВОСТІ ЛІЦЕНЗІЇ

Новини Асоціації → 2021 → 10.2021 → ЩОДО БЕЗСТРОКОВОСТІ ЛІЦЕНЗІЇ
ЩОДО БЕЗСТРОКОВОСТІ ЛІЦЕНЗІЇЯк повідомила Заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська, в ході ВИЇЗНОГО РОЗШИРЕНОГО ЗАСІДАННЯ РАДИ ДИРЕКТОРІВ КБУ у місті Харків одним із питань, що зараз турбує галузь є ліцензування.

На сьогодні органом ліцензування є ДІАМ. На законодавчому рівні передбачено, що будівництво об'єктів СС2 та СС3 потребує ліцензії.

Разом з тим, Закон України "Про ліцензування видів господарської діяльності" говорить про те, що ліцензії є безстроковими. Ті ліцензії, які були видані раніше, відповідно до законодавства є безстроковими, а тому для підтвердження цього достатньо подати заявку в електронній формі на заміну ліцензії, у якій раніше були зазначені терміни.

В Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) завантажені всі документи (ліцензії), які мали термін дії, і відповідно до цього потрібно буде подати заявку через систему на зняття обмеження щодо терміну дії вашої ліцензії, щоб її було знято у системі.

"Підтвердженням наявності ліцензії буде наявність у реєстрі вашої ліцензії без терміну дії, до тих видів робіт, на які вона раніше отримувалась. Відповідне рішення було прийнято наприкінці минулого тижня. Ця функція у ДІАМ є і вони вже виконують свою роботу" - зазначила Наталія Козловська.

Що стосується врегулювання питання отримання нових ліцензій, то Мінрегіоном створено нову робочу групу, до якої залучено багато осіб для напрацювання пропозицій щодо затвердження ліцензійних умов і переліку видів робіт.



Другие новости и события

Ключовий законопроєкт №5655 щодо реформи містобудування готується до другого читання, — Наталія КозловськаКлючовий законопроєкт №5655 щодо реформи містобудування готується до другого читання, — Наталія Козловська // 28.10.2021
До другого читання готується один із ключових законопроєктів реформи містобудування — №5655.

Прийняття в експлуатацію об’єктів інспекторами ДІАМ здійснюється в межах трьох днів, раніше цей процес займав три місяці, — Олексій ЧернишовПрийняття в експлуатацію об’єктів інспекторами ДІАМ здійснюється в межах трьох днів, раніше цей процес займав три місяці, — Олексій Чернишов // 26.10.2021
Інспектори Державної інспекції архітектури та містобудування розглядають документацію та виїжджають на перевірку об’єктів перед прийняттям їх в експлуатацію у межах трьох днів

Вітаємо з днем ​​народження керуючого ТДВ «Спецбуд-3» В. С. Ганжу!Вітаємо з днем ​​народження керуючого ТДВ «Спецбуд-3» В. С. Ганжу! // 19.10.2021
Шановний Віталію Степановичу!

Професіоналізмом, досвідом, енергійністю, творчим підходом до справи, умінням брати на себе відповідальність, Ви завоювали авторитет серед колег і партнерів.

Бажаємо Вам здійснення усіх Ваших планів і задумів, міцного здоров'я, щастя, родинного тепла і благополуччя!

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО