Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600

Новини Асоціації → 2021 → 07.2021 → Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600

Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600, яким пропонується введення ПДВ для кінцевого покупця при продажі квартири та збільшення прибуткового податку з 5% до 18% на третю і наступні угоди з квартирами. 

Кожна гривня, вкладена в житлове будівництво в Україні, генерує до ВВП у 7 разів більше - будівельний мультиплікатор становить сьогодні біля 7.

На думку експертного середовища та представників будівельного бізнесу, прийняття проєкту Закону №5600 приведе до наступних наслідків:

  • різке подорожчання житла від 40%;

  • падіння об'ємів продажів та будівництва;

  • збільшення «проблемних» будівельних об'єктів;

  • скорочення інвестиційного ринку житлового будівництва в 2 рази;

  • ризики банкрутства невеликих девелоперських та будівельних компаній;

  • значне скорочення робочих місць та трудова еміграція;

  • зменшення відрахувань до бюджетів у зв'язку з падінням ринку житлового будівництва;

  • втрата довіри до будівельного ринку та забудовників;

  • скорочення ринку суміжних галузей, адже будівництво пов'язане з більше ніж 40 іншими сферами виробничої діяльності ;

  • погіршення інвестиційного клімату;

  • зростання цін на ринку будівельних матеріалів;

  • відтік інвестицій у більш привабливі сфери та закордон;

  • фактичне призупинення програми, ініційованої Президентом України «Іпотека під 7%;

  • значне зменшення ВВП.

Усі розвинені держави, що вийшли свого часу з економічної кризи, зробили це за рахунок оптимізації податків і подальшого припливу капіталу, а не через механізми додаткових податкових навантажень. У країнах ЄС, згідно Директиви 2006/112/ЕС про спільну систему податку на додану вартість, передбачено звільнення вторинного ринку житла від ПДВ. Відносно первинного ринку житла, спроби введення ПДВ в Європі були, як наприклад в Греції, але для підтримки економіки, така ініціатива все ж була скасована.

Нагадуємо:

Про це та інші наслідки Конфедерація будівельників України 8 липня провела пресконференцію в інформагентстві «Interfax-Україна» з керівниками провідних будівельних компаній Києва на тему «Негативні наслідки нових податків на житло (законопроєкт № 5600)», з метою застерегти владу щодо катастрофічних наслідків в цілому для економіки України та, зокрема, будівельної галузі.



Другие новости и события

Підготовка законопроєкту про посилення відповідальності у сфері містобудування – на завершальній стадіїПідготовка законопроєкту про посилення відповідальності у сфері містобудування – на завершальній стадії // 22.07.2021
У Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності відбулось чергове засідання Робочої групи з підготовки законопроєкту щодо посилення кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Поздравляем с днем рождения директора ООО «Спецгазстрой» Л.Б. Либермана!Поздравляем с днем рождения директора ООО «Спецгазстрой» Л.Б. Либермана! // 21.07.2021
Уважаемый Леонид Борисович!

Знаем и ценим Вас как компетентного, энергичного, грамотного специалиста, яркую и целеустремленную личность, одного из самых деятельных участников нашей Ассоциации.

Желаем Вам счастья, семейного тепла и благополучия, неугасаемого оптимизма и вдохновения, воплощения всех Ваших профессиональных и творческих планов! Пусть в Вашей жизни будет как можно больше приятных событий и радостных дней!

РЕФОРМА ДАБІ- ФІНАЛРЕФОРМА ДАБІ- ФІНАЛ // 15.07.2021
6 липня Конфедерація будівельників України провела круглий стіл на тему: «РЕФОРМА ДАБІ- ФІНАЛ: доопрацювання законопроєкту №5655 до другого читання».

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО