Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

Аналіз реформи містобудування від VoxCheck

Новини Асоціації → 2021 → 07.2021 → Аналіз реформи містобудування від VoxCheck

Аналіз реформи містобудування від VoxCheck  

Аналіз реформи містобудування від VoxCheck

Нагадуємо:

1 липня 2021 року ВРУ підтримала у першому читанні законопроект №5655 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності.

Ухвалення законопроєкту дозволить знизити корупційні ризики, підвищити публічність, прозорість у цій галузі, чітко визначити права, обов'язки, відповідальність учасників будівництва.


Законопроект піддають критиці, у тому числі представники архітектурної спільноти. VoxCheck надав перевірку критичних тез та сподівається, що цей допис підштовхне до більш детального обговорення усі зацікавлені сторони.

Колектив VoxCheck вважає маніпулятивними більшість тверджень та надає роз'яснення до них в наступних розділах:

Теза №1. Авторство архітекторів знівельоване;

Теза №2. ФОПи будуть лобіювати інтереси забудовників;

Теза №3. Розбалансування системи та зменшення впливу архітекторів;

Теза №4. Видача сертифікатів і нівелювання саморегулювання;

Теза №5. Узаконення корупційних схем в об'єктах, які будуються за бюджетні кошти;

Теза №6. Штрафи за знесення пам'яток культурної спадщини.


До речі, 6 липня Конфедерація будівельників України провела Круглий стіл на тему: «РЕФОРМА ДАБІ- ФІНАЛ: доопрацювання законопроєкту №5655 до другого читання»,  за результатами якого акумулювала всі правки і пропозиції, що обговорювалися та направила їх до профільного Комітету ВРУ.


Текст публікації додаємо за посиланням:

https://voxukraine.org/velyka-arhitekturna-bytva-analiz-reformy-mistobudivnytstva-vid-voxcheck/?fbclid=IwAR3WFD4jEvXQqZXyr_7z1OED3T7M8h4rWWK2f4HbOwBnK7amBnYK-LOAfCk 



Другие новости и события

Підготовка законопроєкту про посилення відповідальності у сфері містобудування – на завершальній стадіїПідготовка законопроєкту про посилення відповідальності у сфері містобудування – на завершальній стадії // 22.07.2021
У Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності відбулось чергове засідання Робочої групи з підготовки законопроєкту щодо посилення кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Поздравляем с днем рождения директора ООО «Спецгазстрой» Л.Б. Либермана!Поздравляем с днем рождения директора ООО «Спецгазстрой» Л.Б. Либермана! // 21.07.2021
Уважаемый Леонид Борисович!

Знаем и ценим Вас как компетентного, энергичного, грамотного специалиста, яркую и целеустремленную личность, одного из самых деятельных участников нашей Ассоциации.

Желаем Вам счастья, семейного тепла и благополучия, неугасаемого оптимизма и вдохновения, воплощения всех Ваших профессиональных и творческих планов! Пусть в Вашей жизни будет как можно больше приятных событий и радостных дней!

Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600 // 15.07.2021
Конфедерація будівельників України стурбована прийнятим 01 липня 2021 року законопроєктом №5600, яким пропонується введення ПДВ для кінцевого покупця при продажі квартири та збільшення прибуткового податку з 5% до 18% на третю і наступні угоди з квартирами.

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО