Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

У Комітеті ВРУ обговорили законопроєкт щодо реформування сфери містобудування

Новини Асоціації → 2021 → 05.2021 → У Комітеті ВРУ обговорили законопроєкт щодо реформування сфери містобудування
Комітет ВРУ

У Комітеті Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відбулось чергове засідання Робочої групи з доопрацювання законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудування».

Цей законопроєкт передбачає мінімізацію паперового документообігу завдяки розширенню можливостей Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Відтак, документ передбачає спрощення реєстрації права на виконання підготовчих і будівельних робіт, перегляд системи містобудівного контролю, розмежування повноважень органів державної влади, органів місцевого самоврядування та юридичних осіб.

На засіданні обговорили організацію здійснення містобудівного контролю та визначення кола суб'єктів, уповноважених на здійснення містобудівного контролю, розподілу повноважень між ДІАМ, органами місцевого самоврядування і уповноваженими особами з містобудівного контролю, а також визначення механізмів запобігання самочинному будівництву та посилення відповідальності за такі дії.

Нагадаємо, раніше заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська повідомила, що Робоча група з доопрацювання законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного регулювання у сфері містобудування» перебуває на завершальному етапі роботи. Найближчого тижня проєкт закону буде зареєстровано у Верховній Раді України.

Очолює Робочу групу народна депутатка, заступниця Голови комітету Олена Шуляк. До Робочої групи також входять заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська, народні депутати - члени комітету, представники Мінрегіону, Мінцифри та Мін'юсту.



Другие новости и события

ПІДСУМКИ ДРУГОГО ІПОТЕЧНОГО ФОРУМУПІДСУМКИ ДРУГОГО ІПОТЕЧНОГО ФОРУМУ // 02.06.2021
У рамках Форуму було обговорено проблематику іпотечного кредитування в Україні та надано пропозиції щодо подальших кроків по усуненню недоліків у державних програмах

Містобудівні кадастри місцевого рівня будуть отримувати дані автоматичноМістобудівні кадастри місцевого рівня будуть отримувати дані автоматично // 02.06.2021
Відсьогодні дані у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) будуть автоматично передаватись до містобудівних кадастрів.

Мінрегіон презентував плани щодо впровадження ВІМ-технологій на 2021 рікМінрегіон презентував плани щодо впровадження ВІМ-технологій на 2021 рік // 02.06.2021
Мінрегіон оновить нормативні вимоги щодо проєктування об’єктів відповідно до сучасних потреб будівельної галузі.

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО