Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

Містобудівні кадастри місцевого рівня будуть отримувати дані автоматично

Новини Асоціації → 2021 → 05.2021 → Містобудівні кадастри місцевого рівня будуть отримувати дані автоматично

Містобудівні кадастриВідсьогодні дані у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) будуть автоматично передаватись до містобудівних кадастрів. Тепер фахівцям місцевих рад не потрібно виконувати подвійну роботу, дублюючи введення інформації окремо до кадастру та електронної системи. 

"Мінрегіон спільно з Мінцифрою працює над цифровізацією регіонів. Єдина державна електронна система у сфері будівництва є одним із локомотивів реформи містобудування. Крок за кроком ми додаємо нові функції, які допомагають автоматизувати послуги у сфері будівництва та знизити рівень корупції", - зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій України Олександр Дудченко.

Зокрема, у містобудівні кадастри тепер можна інтегрувати наступні набори даних:

  • Дозвільні документи.
  • Містобудівні умови і обмеження.
  • Будівельні паспорти.

Пілотна реалізація такої інтеграції реалізована у Миколаєві. 

Мінрегіон закликає органи місцевого самоврядування не зволікати з отриманням доступу до даних. Для цього необхідно відправити лист на адресу build@diia.gov.ua із запитом про підключення (з накладенням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) керівника або уповноваженого представника Вашої організації, відомості про якого внесені до Єдиного державного реєстру (ЄДР)).

Зазначимо, реалізація оновлення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва відбулось в межах співпраці з Міністерством розвитку громад і територій та Міністерством цифрової трансформації та за підтримки USAID/UK Aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS». 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив про оновленння Порядку проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об'єктів будівництва.



Другие новости и события

ПІДСУМКИ ДРУГОГО ІПОТЕЧНОГО ФОРУМУПІДСУМКИ ДРУГОГО ІПОТЕЧНОГО ФОРУМУ // 02.06.2021
У рамках Форуму було обговорено проблематику іпотечного кредитування в Україні та надано пропозиції щодо подальших кроків по усуненню недоліків у державних програмах

У Комітеті ВРУ обговорили законопроєкт щодо реформування сфери містобудуванняУ Комітеті ВРУ обговорили законопроєкт щодо реформування сфери містобудування // 02.06.2021
У Комітеті Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відбулось чергове засідання Робочої групи з доопрацювання законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудування».

Мінрегіон презентував плани щодо впровадження ВІМ-технологій на 2021 рікМінрегіон презентував плани щодо впровадження ВІМ-технологій на 2021 рік // 02.06.2021
Мінрегіон оновить нормативні вимоги щодо проєктування об’єктів відповідно до сучасних потреб будівельної галузі.

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО