Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

ЛЕВ ПАРЦХАЛАДЗЕ: РИНОК БУДІВЕЛЬНОЇ ПРОДУКЦІЇ УКРАЇНИ – НА ПОРОЗІ ЗМІН

Новини Асоціації → 2021 → 05.2021 → ЛЕВ ПАРЦХАЛАДЗЕ: РИНОК БУДІВЕЛЬНОЇ ПРОДУКЦІЇ УКРАЇНИ – НА ПОРОЗІ ЗМІН

ЛЕВ ПАРЦХАЛАДЗЕ: РИНОК БУДІВЕЛЬНОЇ ПРОДУКЦІЇ УКРАЇНИ – НА ПОРОЗІ ЗМІН24 травня відбулось засідання «круглого столу», організованого КБУ спільно з Асоціація Укрцемент та ДП НДІБК.

Засідання стосувалось реалізації нового закону про обіг будівельної продукції на ринку України. Документ розроблений відповідно до 305 регламенту ЄС в рамках угоди про асоціацію та підтриманий Верховною Радою в 2020 році.

Представники влади, бізнесу та профільних фахівців обговорили виклики, які стоять перед Україною на тлі впровадження закону, нові стандарти, за якими буде працювати будівельний ринок, та необхідність ринкового нагляду.

За словами президента Конфедерації будівельників України Лева Парцхаладзе, сьогодні на внутрішньому ринку країни понад 70% бетону - це фальсифікат.

«Для багатьох ця цифра може нічого не значити, але її наслідки по факту відчуває кожний з нас. Це послаблений контрафактом внутрішній ринок, який негативно впливає на міжнародну репутацію України, а також якість самих будівель, зведених з такою продукцією», - підкреслив президент КБУ.

За його словами, вирішити цю проблему може саме новий закон, який впроваджує на українському ринку європейські стандарти обігу будівельних матеріалів та державний контроль їх якості.

«Це не тільки допоможе знизити кількість контрафакту на ринку через постійний державний нагляд, але й підвищить інвестиційну привабливість країни. Перед українськими виробниками, які працюватимуть за новими стандартами, відкриється європейський ринок для реалізації власної продукції. Це є серйозний етап для розвитку як бізнесу, так і економіки країни», - додав Лев Парцхаладзе.

Він наголосив на важливості посиленої роботи влади і бізнесу у цьому напрямі та розробці спільного плану дій, оскільки закон вступає в силу вже в 2023 році.

Крім того, представив пропозиції гравців будівельного ринку для врахування Мінрегіоном у своїй роботі.

«Це - необхідність класифікації будматеріалів відповідно до сфер застосування, оновлення застарілої матеріально-технічної бази для перевірки якості продукції виробників, приведення окремих ДБН у відповідність до європейських норм та доступність інформації про плани і графіки Міністерства для своєчасного переходу виробників на нові стандарти».

Нагадаємо, в 2020 році Конфедерація будівельників України безпосередньо долучалась до обговорень законодавчої ініціативи, а сьогодні продовжує докладати максимум зусиль для її реалізації та прозорої діяльності усіх учасників ринку.

Також у квітні цього року відбулось перше засідання комітету КБУ з питань будівельної продукції під головуванням Сергія Пилипенка - керівника ПБГ «Ковальська» та заступника голови Ради директорів КБУ. Комітет був створений 17 лютого на засіданні Ради директорів КБУ.



Другие новости и события

ПІДСУМКИ ДРУГОГО ІПОТЕЧНОГО ФОРУМУПІДСУМКИ ДРУГОГО ІПОТЕЧНОГО ФОРУМУ // 02.06.2021
У рамках Форуму було обговорено проблематику іпотечного кредитування в Україні та надано пропозиції щодо подальших кроків по усуненню недоліків у державних програмах

У Комітеті ВРУ обговорили законопроєкт щодо реформування сфери містобудуванняУ Комітеті ВРУ обговорили законопроєкт щодо реформування сфери містобудування // 02.06.2021
У Комітеті Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відбулось чергове засідання Робочої групи з доопрацювання законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудування».

Містобудівні кадастри місцевого рівня будуть отримувати дані автоматичноМістобудівні кадастри місцевого рівня будуть отримувати дані автоматично // 02.06.2021
Відсьогодні дані у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) будуть автоматично передаватись до містобудівних кадастрів.

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО