Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

5 ключових функцій, які повинні містити системи розумного будинку

Новини Асоціації → 2021 → 03.2021 → 5 ключових функцій, які повинні містити системи розумного будинку
Від реклами до перегляду фільмів людям казали, що у майбутньому все буде зручнішим. Протягом багатьох років на екрані ми спостерігали, як можна віддалено керувати пральною машиною або за тим, як чашка гарячої кави чекала на кухні до того, як власник прийшов з роботи. Нарешті фантастика стає реальністю! Те, що ми бачили на екрані, є лише вершиною айсберга порівняно з тим, що пропонує нам сучасний "розумний дім".

Системи розумного будинку1. Голосове управління:
голосовий асистент може допомогти вам керувати будь-чим - від будильника до споживання електроенергії, керуючи освітленням, коли вас немає, лише сказавши кілька слів.

2. Безпека:
безпечна передача даних має вирішальне значення на сучасному ринку. Якщо злочинець виявляє слабкі місця в будь-якій підключеній до Інтернету речей системі безпеки і порушує її, це дає йому можливість шпигунства або пограбування без проблем.

3. Підтримка старшого покоління:
основні цілі даної функції такі: зменшити вартість догляду за літніми людьми та уникнути можливості отримання травм. Широкий діапазон датчиків - від лічильників води та вологи, до димових сигналізацій та сповіщувачів руху - деякі з прикладів того, як технології та інновації можуть допомогти здоров'ю та добробуту людей похилого віку.

4. Зручність:
система, яка підключає та централізує всі пристрої та автоматизує управління ними, вже існує. Вибір правильного постачальника - того, хто створює інтегровану екосистему розумних пристроїв - дозволяє споживачам дистанційно керувати своїми системами безпеки, електроенергії, освітлення, звуку, клімату тощо за допомогою простого користувацького гаджету. Цей ідеальний приклад, швидше за все, стане стандартною особливістю всіх будинків, оскільки споживачі починають розуміти переваги, а інтеграція стає простішою.

5. Зниження витрат:
існує багато розмов навколо зменшення споживання енергії та рахунків за неї. Існує декілька способів, за допомогою яких "розумний дім" може отримати прибуток від інвестицій та довгострокову фінансову вигоду для споживачів. Наприклад, як постачальники енергії, так і страховики починають стимулювати споживачів, заохочуючи встановлення певних енергозберігаючих технологій та розумних датчиків, які можуть зменшити витрати на виробництво енергії для перших та виплат у випадку з іншими.

Дослідження, опубліковане Statista на початку цього року, показує, що відсоток задоволення серед споживачів розумних будинків у США протягом 2020 року був досить високим. 44% заявили, що є дуже задоволеними, а ще 48% опитаних споживачів підтвердили, що вони неймовірно задоволені своїми системами домашньої автоматизації.

Сподіваємось, що в Україні також системи "розумного будинку" інтегруються в кожен дім і не будуть чимось невідомим та загадковим.

Про ці та інші технології "Smart Home" ми поговоримо вже 24 березня на Форумі Smart Building у блоці "Розумний будинок", за підтримки КБУ.

КБУ



Другие новости и события

Уряд підтримав проєкт постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо удосконалення діяльності органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду»Уряд підтримав проєкт постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо удосконалення діяльності органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду» // 31.03.2021
Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов представив проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо удосконалення діяльності органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду».

Олексій Чернишов презентував концепцію реформування системи архітектурно-будівельного контролю в УкраїніОлексій Чернишов презентував концепцію реформування системи архітектурно-будівельного контролю в Україні // 30.03.2021
29 березня у Комітеті Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відбулося засідання «круглого столу». На ньому Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій, презентував концепцію реформування системи архітектурно-будівельного контролю в Україні.

У Мінфіні відзвітували про перші тижні роботи пільгової іпотеки під 7%У Мінфіні відзвітували про перші тижні роботи пільгової іпотеки під 7% // 30.03.2021
У повідомленні зазначається, що станом на 18 березня банками з виконання державної програми «Доступна іпотека 7%» підписано 12 кредитних договорів на загальну суму 9,4 млн грн.

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО