Асоціація "Регіональне будівництво"
UA | RU | EN
 Головна
Асоціація
Діяльність
Всі новини
Прес-центр
Контакти

Отримання КБУ статусу саморегулівної організації

Новини Асоціації → 2017 → 03.2017 → Отримання КБУ статусу саморегулівної організації
Статтею 161 Закону України «Про архітектурну діяльність» передбачена можливість створення в Україні саморегулівних організацій у сфері архітектурної діяльності.

КБУЦією ж статтею передбачено, що саморегулівні організації визначають правила і стандарти підприємницької та професійної діяльності, обов'язкові для виконання всіма членами таких організацій, а також передбачають механізм відшкодування збитків, завданих споживачам унаслідок надання членами саморегулівної організації товарів, виконання робіт (послуг) неналежної якості.

Питання про отримання КБУ статусу саморегулівної організації піднімали на Раді директорів у вівторок, 21 лютого 2017 року. На попередніх засіданнях Ради директорів були прийняті стандарти професійної діяльності Конфедерації будівельників України. Зокрема це «Вимоги до членів Конфедерації будівельників України та до якості виконуваних (наданих) ними робіт (послуг)», «Контроль за дотриманням членами Конфедерації будівельників України стандартів професійної діяльності», «Механізм відшкодування збитків, завданих споживачам при виконанні будівельно-монтажних робіт неналежної якості членами Конфедерації будівельників України».

КБУ своїм листом № 279/11 від 11 листопада 2016 року, звернулося до Мінрегіону з проханням погодити стандарти професійної діяльності Конфедерації будівельників України, який своїм листом від 26 грудня 2016 року № 7/17-15477 надав інформацію про їх погодження.

Робота з отримання КБУ статусу саморегулівної організації у сфері архітектурної діяльності триває. Члени Конфедерації будівельників України готують пропозиції щодо форм, у яких професійне об'єднання має взяти участь у виконанні передбачених законодавством функцій, та способів забезпечення їх реалізації.

Під час цього ж засідання Ради директорів КБУ її виконавчий директор Віталій Грусевич звернув увагу на одне з найболючіших нині питань для будівельників: підключення об'єктів будівництва до інженерних мереж та зміни в регулюванні такого порядку, якими наразі обурюється будівельна галузь.

Хоча постанова НКРЕКП від 31 січня 2017 року «Про затвердження величин питомої вартості нестандартного приєднання електроустановок до електричних мереж на 2017 рік» досі не опублікована, а отже не набрала чинності, обурення від закріплених у ній цін на підключення, вже шокувала не лише суб'єктів господарювання, а й, навіть, народних депутатів України.

Віталій Грусевич розповів про дії, які вже реалізовано КБУ з метою впливу на ситуацію, що склалася. Позиція ринку вже була висловлена і під час круглого столу, що відбувся 3 лютого 2017 року в інформаційному агентстві «УНІАН», а також в ряді публікацій та інтерв'ю для ЗМІ.

Під час розгляду порядку денного перший заступник голови правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Сергій Комнатний зауважив, що відповідно до стратегічних напрямків розвитку державної житлової політики Держмолодьжитло є ініціатором модернізації державних житлових програм, а також розповів про певні деталі запланованих нововведень.

Зокрема він згадав про проект Закону України (реєстр. № 4550 від 04.05.2016), який передбачає запровадження диференційного підходу до визначення розміру державної підтримки для окремих категорій громадян, а саме: для учасників АТО та внутрішньо переселених громадян розмір державної підтримки планується збільшити з 30 % до 50 %. Даний законопроект незабаром розглядатиметься у другому читанні Верховною Радою України.

Щодо питання модернізації пільгового кредитування для молоді, то в цій частині пропонується продовжити термін дії програми на п'ять років, а також розширити права та можливості громадян в реалізації програм. Насамперед знімається обов'язкова вимога перебування на квартирному обліку, розширюється можливість участі у програмах внутрішньо переміщених осіб. Вже не потрібно буде підтверджувати реєстрацію місця проживання, програма не прив'язується до нього і надає пріоритетне право для отримання такого кредиту учасникам АТО.

Також Сергій Комнатний згадав про спільну ініціативу Фонду та Мінрегіону щодо законопроекту «Про орендне житло». Нині законопроект доопрацьовується та найближчим часом буде переданий на розгляд Уряду.
 



Другие новости и события

Ассоциация «Региональное строительство» поздравляет генерального директора АО «Куряжский ДСК» В.В. Вереитинова с днем рождения!Ассоциация «Региональное строительство» поздравляет генерального директора АО «Куряжский ДСК» В.В. Вереитинова с днем рождения! // 30.03.2017
Уважаемый Валерий Викторович!

Знаем Вас как системного руководителя, настоящего профессионала, ответственного и порядочного человека, который отдает свои силы и энергию любимому делу. Желаем Вам крепкого здоровья, счастья, семейного благополучия, неисчерпаемой энергии, успехов в работе и воплощения всех Ваших планов!

Шановні члени Конфедерації будівельників України!Шановні члени Конфедерації будівельників України! // 20.03.2017
Оголошується проведення конкурсних торгів на предмет закупівлі робіт з влаштування пальового поля під будівництво житлового будинку 2 черги ЖК «Нова Англія» по вул. Михайла Максомовича, 24 у Києві.

СтройОбзор - портал новостроек
Интернет-портал недвижимости www.meget.kiev.ua
БудФонд
Строительная бухгалтерия
Группа изданий КАПСТРОИТЕЛЬСТВО